Merhaba,bugün sizlere bizim evde sıkça yapılan lezzetli ve kolay bir tavuk tarifi vermek istiyorum
Malzemeler
- 1 paket piliç pirzola
- 1 baş sarımsak
- Toz kekik
- Yaprak kekik
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızıbiber
Yapılışı
- Teflon tencerenize veya kapaklı tavanıza toz kekik,karabiber ve toz kırmızıbiberinizi serpin.
- Piliç pirzolayı yıkayın ve derileri alta gelecek şekilde tencerenize yerleştirin.
- Üzerine tuz ve diğer baharatları tekrar serpin.
- Ayıklanmış olan sarımsakları da üzerine ilave edin.
- Kapağını kapatın ve orta ateşte tavuklar yumuşayıp derileri kızarıncaya kadar 30-40 dakika pişirin.
- Yanında şehriyeli pilavla servis edebilirsiniz.
- Afiyet Olsun!
Seval
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder