26 Mart 2016

Hint Usulu Mercimek Çorbası


Kolesterol düşürücü,tansiyon dengeleyici mükemmel bir protein deposu olan, etin yerini en iyi dolduran bakliyatlardan  mercimeğin çorbasının tarifi var bugün. Hem kırmızı hem yeşil mercimek içeriyor tarifimiz. Bu lezzetli  tarifi gönderen görümcem Sekine'nin ellerine sağlık diyorum:) 


Malzemeler
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım su bardağı yeşil mercimek
  • 5 su bardağı su
Terbiyesi için
  • 1 orta boy soğan
  • 1 adet sarımsak
  • 1 çay kaşığı tane kimyon
  • yarım çay kaşığı zerdeçal
  • yarım çay kaşığı toz zencefil
  • yarım çay kaşığı  tane kişniş
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kaşık tereyağı
  • birer adet acılı (isteğe bağlı) kırmızı yeşil biber

Yapılışı
  • Mercimek yıkanıp tencereye konur,üzerine 5 bardak soğuk suyu döküp kaynamaya bırakılır.
  • Kaynadıktan sonra üzerine çıkan köpük alınır.
  • Bir tavaya sırasıyla tereyağı,baharat, ince doğranmış soğan,sarımsak,biber ve biraz tuz ilave edip kavrulur.
  • Daha sonra bu terbiye kırmızı mercimeğe ilave edilir ve blenderden geçirilir.
  • Son olarak yeşil mercimek eklenir ve pişmeye bırakılır.
  • Çorba piştikten sonra tuz ilave edilir.
  • Bir soğanı yarım halka şeklinde doğrayıp az tuz ekleyip tereyağında pembeleşinceye kadar kızartılır.Çorbanın üstüne koyarak servis edilir.


Sekine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...