Yumuşacık nefis haşhaşlı çörek..Yağı biraz fazla gelebilir ama ne kadar kalori o kadar lezzet:)Çok fazla söze gerek yok.Yanına da bir bardak çay..
Haşhaşlı Çörek Tarifi
Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta(sarısı üzerine)
- 1 paketten biraz eksik yaş maya
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
Haşhaşlı Çörek Nasıl Yapılır ?
- Sütü parmağınızı hafif yakacak şekilde ılıtın.
- 2 bardak süt,1 bardak yağ,yaş maya, tuz ,2 tatlı kaşığı toz şekeri ve 1 yumurtanın beyazını derin bir kaba koyup maya eriyince kadar karıştırın.
- 6 bardak unu ilave edip iyice yoğurun.
- Kabın üzerini kapatıp yarım saat mayalandırın.
- Mayalanan hamuru 12 bezeye ayırın ve ince bir şekilde açın.Açtığınız hamura,yağ ile inceltilmiş ezilmiş haşhaştan bolca sürün.
- Rulo yapıp sarın.Üzerine yumurta sarısı sürüp tepside 10 dk. bekletip önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder