28 Mart 2016

Haşhaşlı Çörek




Yumuşacık nefis haşhaşlı çörek..Yağı biraz fazla gelebilir ama ne kadar kalori o kadar lezzet:)Çok fazla söze gerek yok.Yanına da bir bardak çay..

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta(sarısı üzerine)
  • 1 paketten biraz eksik yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un

Haşhaşlı Çörek Nasıl Yapılır ?

  • Sütü parmağınızı hafif yakacak şekilde  ılıtın.
  • 2 bardak süt,1 bardak yağ,yaş maya, tuz ,2 tatlı kaşığı toz şekeri ve 1 yumurtanın beyazını derin bir kaba koyup maya eriyince kadar karıştırın.
  • 6 bardak unu ilave edip iyice yoğurun.
  • Kabın üzerini kapatıp yarım saat mayalandırın.
  • Mayalanan hamuru 12 bezeye ayırın ve ince bir şekilde açın.Açtığınız hamura,yağ ile inceltilmiş ezilmiş haşhaştan bolca sürün.
  • Rulo yapıp sarın.Üzerine yumurta sarısı sürüp tepside 10 dk. bekletip önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarıncaya kadar pişirin.  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...