Merhaba,bugün sizlere Erzurum ve doğu yörelerinde yapılan çok lezzetli bir kuru meyve tatlısı olan kaysefenin tarifini paylaşacağım. Yapılması kolay ve lezzetli olan bu tatlıyı isteyen ekmekle, isteyen de bir meyve tatlısı olarak yiyebilir.
Kaysefenin tarifi
Malzemeler
- 3 su bardağı kayısı kurusu( naturel)
- 6 kaşık toz şeker (isteğe göre arttırılabilir)
- 2 su bardağı su
- 3-4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı ceviz
Kaysefe nasıl yapılır ?
Yapılışı
- Kayısıyı yıkayıp tencereye koyun.
- Üzerine toz seker ve suyu ilave edip ocağın altını açın.
- Suyunu çekerken altını kapatıp servis tabağına alın.
- Tereyağını hafif pembeleştirip kayısının üstüne gezdirin.
- İri kıyılmış ceviz serpip servise sunun.
- Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder