Yeniden merhaba,
Bugün misafirlerim tarafından çokça beğenilen, pirincin renginin nasıl olduğu merak edilen ve tarifi istenen bir salatayı paylaşacağım. Mor pirinç salatası veya şalgamlı pirinç salatası
adıyla biliniyor. Misafir kabul günleriniz için şık bir alternatif.
adıyla biliniyor. Misafir kabul günleriniz için şık bir alternatif.
Şalgamlı Pirinç Salatası Tarifi
Malzemeler- 2,5 su bardağı pirinç.
- 2,5 su bardağı şalgam suyu
- Yarım demet dereotu
- 6-7 dal yeşil soğan
- 8-10 adet kornişon turşu
- 1 kutu konserve mısır
- Yarım çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
- Yarım limon suyu
- Tuz
Şalgamlı Pirinç Salatası Nasıl Yapılır ?
- Pirinci en az yarım saat kadar sıcak suda bekletin. Sonra tuz ekleyerek zeytin yağında hafif kavurun.
- Şalgam suyunu ekleyerek pilav gibi pişirin. Soğumaya bırakın.
- Yeşillikleri ve turşuları doğrayın.Konserve mısırı ekleyin.
- Pirinci, limon suyu ve tuzu damak zevkinize göre ayarlayarak karıştırın.
Afiyet olsun.
Tuba
Güzel görünüyor. Denemye değer
YanıtlaSil