14 Haziran 2016

Yoğurt Çorbası



Yoğurt Çorbası, yayla çorbası olarak ta bilinir ve herkes tarafından sevilir. Konya'nın düğün ve ramazan davetlerinde yapılan bir çorbadır.Bazıları tam tutturamıyorum kesiliyor diyenler için çok pratik bir tarifim var.Bütün malzemeyi baştan katıp pişiriyoruz.

Yoğurt Çorbası Tarifi


Malzemeler

  • 1 kase süzme yoğurt(300-400 gr kadar)
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 6-7 bardak su
  • tuz
Üzeri İçin
  • tereyağı
  • toz kırmızı biber ve nane


Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır ?

  • Bir tencereye  pirinç yıkanıp konur. yumurta, un, yoğurt, tuz ilave edilir.
  • 1-2 bardak soğuk su ilave edilip çırpma teli yardımı ile iyice karıştırılır.
  • Kalan su da ilave edilip ocağa konur.Kaynayıncaya kadar devamlı karıştırılır .Pirinçler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir.Kıvamı koyulaşırsa sıcak su ilave edebilirsiniz.
  • Üzeri için bir tavada tereyağı eritip  kırmızı toz biber konur ve çorbanın üzerine nane ile servis edilir. 
  • Afiyet şifa olsun.

                                              
                                                                seval

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...