Dolmayı sevmeyen pek yoktur herhalde.Peygamberimizin (s.a.v.) en sevdiği sebzelerden biri olan kabağın, dolması var tarifimizde.Kabağın iç kısmını da atmayın hemen kavurmasını yapın.
Etli Kabak Dolması Tarifi
Malzemeler- 6 adet kabak
- 250 gr orta yağlı kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 iri domates
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay bardağı pirinç
- tuz
- karabiber
- 1 çorba kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Etli Kabak Dolması Nasıl Yapılır ?
- Kabaklar yıkanır, dışları kabak oyacağı ile alacalı soyulur.İkiye kesilir ve içi oyularak hazırlanır.
- Pirinç yıkanır.Kıyma, rendelediğimiz domates,ince doğranmış soğan, tuz, karabiber,maydanoz, salça ilave edilerek yoğurulur.
- Kabakların içleri doldurulur.Tencereye tereyağı ve biraz salça koyularak kavrulur.Kabaklar dizilerek üzeri geçmeyecek kadar kaynar su konur.Orta ateşte pişirilir.
- Afiyet şifa olsun.
Seval
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder