09 Haziran 2016

Etli Kabak Dolması




Dolmayı sevmeyen pek yoktur herhalde.Peygamberimizin (s.a.v.) en sevdiği sebzelerden biri olan kabağın, dolması var tarifimizde.Kabağın iç kısmını da atmayın hemen kavurmasını yapın.

Etli Kabak Dolması Tarifi

Malzemeler
  • 6 adet kabak
  • 250 gr orta yağlı kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 iri domates
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay bardağı pirinç
  • tuz
  • karabiber
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Etli Kabak Dolması Nasıl Yapılır ?

  • Kabaklar yıkanır, dışları kabak oyacağı ile alacalı soyulur.İkiye kesilir ve içi oyularak hazırlanır.
  • Pirinç yıkanır.Kıyma, rendelediğimiz domates,ince doğranmış soğan, tuz, karabiber,maydanoz, salça ilave edilerek yoğurulur.
  • Kabakların içleri doldurulur.Tencereye tereyağı ve biraz salça koyularak kavrulur.Kabaklar dizilerek üzeri geçmeyecek kadar kaynar su konur.Orta ateşte   pişirilir.
  • Afiyet şifa olsun.
Seval

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...